2017: Modrá pyramida na rekordu v úvěrech na bydlení

Modrá pyramida stavební spořitelna, jejímž stoprocentním akcionářem je Komerční banka, v roce 2017 poskytla největší objem úvěrů na bydlení ve své historii: Celkem 15,415 miliardy korun, tedy o 30 procent více než v roce 2016. Jak společnost uvedla v tiskové zprávě, zájem o úvěry, které jsou vázané na smlouvy o stavebním spoření, rostl dokonce již druhým rokem v řadě o více než 50 %.

Foto: Modrá pyramida stavební spořitelna

Modrá pyramida vloni poskytla klientům celkem 5 668 Hypoúvěrů v celkovém objemu 12,708 miliardy korun. Meziročně tak objem Hypoúvěrů vzrostl o rovných 70 %.

„Modrá pyramida boří mýty, že úvěry od stavebních spořitelen jsou vhodné především pro rekonstrukce a menší investice do bydlení. Největší objem úvěrů poskytla Modrá pyramida formou Hypoúvěrů, které jsou zajištěné nemovitostí a klienti je využívají hlavně na koupi nebo výstavbu nemovitosti,“ řekl David Formánek, předseda představenstva a generální ředitel Modré pyramidy.

Právě probíhající akce:

Od 12. března do 4. května mohou zájemci o stavební spoření využít zvýhodněnou nabídkou Moudrého spoření s prémií 2 000 Kč a zhodnocením 3,76 % ročně.

Hypoúvěr do výše 80 % hodnoty zastavené nemovitosti mohou klienti aktuálně v Modré pyramidě získat již za 2,69 % p.a. Při podání žádosti v období od 1. 3. do 8. 4. 2018 navíc bez poplatků za zpracování úvěru a ocenění nemovitosti.

POPTÁVKU PODPOŘILY ZMĚNY

Z celkového objemu poskytnutých úvěrů byly úvěry za 14,639 miliardy korun poskytnuty ve vazbě na smlouvy o stavebním spoření (meziroční nárůst 55 %). Rekordní poptávku klientů po úvěrech na bydlení podpořily změny, které Modrá pyramida představila na počátku roku 2017. Upravila parametry produktů, smluvní dokumentaci, ale i procesy, které klient nevidí. V rámci rozsáhlé inovace úvěrových produktů došlo k podstatnému zjednodušení financování bydlení pro klienty.

Podle Formánka stavební spoření prošlo v uplynulých letech významnou proměnou: „Produkt, který byl dříve pro klienta často složitý a kterému nerozuměl, je nyní v Modré pyramidě jednodušší a transparentní. Ke sjednání úvěru stačí našim klientům jeden dokument a jeden podpis, kterým klient založí smlouvu o stavební spoření a zároveň požádá o úvěr.“

 

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Firmy

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB